Voor meer informatie bel: 085 0410 177 of stuur ons een email: [email protected]

U bent nu hier: Home / Handel | Detailhandel / Tekening van ‘Fish on Wheels’ Peggy voor Kankerfonds

Tekening van ‘Fish on Wheels’ Peggy voor Kankerfonds

Sharing is caring

‘Fish on wheels’ Peggy is gevraagd door Pegamento om een tekening te maken. Dit concept van Pegamento ging eerder al viral en trok daardoor de aandacht van Elon Musk. Met beeldherkenning maakte het bedrijf uit Zeist dit mogelijk. Zo laat Pegamento zien dat beeldherkenning ook inzetbaar is voor andere zaken dan automatisering en informatie verzamelen. De tekening wordt geveild en de opbrengst gaat naar het KWF.

Internationale aandacht voor bijzondere kunst

In 2014 was er internationale aandacht voor Fish on Wheels, een bijzonder artwork. De video die van de installatie was gemaakt ging viraal en trok de aandacht van Elon Musk door een item bij de BBC. Musk mailde met Pegamento en kocht ‘his little chum Eric the goldfish’. Eric rijdt nu rondjes in Musks kantoor. Eric heeft nu een zusje gekregen genaamd Peggy.

Vissenkom op wielen

Pegamento creëerde eerder de vissenkom op wielen. Aan de vissenkom is een smartphone gemonteerd die ervoor zorgt dat de kom in dezelfde richting rijdt als waar de goudvis naartoe zwemt. Dit demonstreert de mogelijkheden van beeldherkenning: simpele interactie die kan worden bediend door dieren. Fish on Wheels krijgt nu een nieuwe impuls met Peggy die een tekening maakt. De opbrengst van de geveilde tekening gaat naar het KWF Kankerfonds. De video van de tekenende goudvis, meer informatie over Fish on Wheels en de veiling vind je hier.