Voor meer informatie bel: 085 0410 177 of stuur ons een email: [email protected]

U bent nu hier: Home / Handel | Detailhandel / Evenement met taal voor 65-jarig bestaan NGTV

Evenement met taal voor 65-jarig bestaan NGTV

Sharing is caring

Het NGTV (Nederlands Genootschap van Tolken en Vertalers) bestaat dit jaar 65 jaar. Een bijzondere mijlpaal voor de NGTV en haar duizend leden en reden om aandacht te blijven vragen voor het vak van tolk en vertaler. Het jubileum wordt daarom gevierd met serie interessante activiteiten die ook online te volgen zijn. Een paar van de workshops zijn Teksten schrijven met Loesje, Muziek en Taal met zanger Jan Rot en tolk Nederlandse Gebarentaal Mirjam Stolk.

Het NGTV is met bijna duizend leden het grootste netwerk van professionele tolken en vertalers. Het Genootschap heeft onder zijn leden specialisten op bijna alle vakgebieden en in alle talen. Bedrijven en organisaties die zich in de internationale zakenwereld begeven kunnen altijd rekenen op ondersteuning. Google Translate en DeepL kunnen niet op tegen de menselijke touch en hoge kwaliteit die deze specialisten leveren.

Het Nederlands Genootschap van Tolken en Vertalers heeft besloten om zijn 65-jarig bestaan op grootse wijze te vieren. Doordat er wereldwijd enorm veel tekst wordt gepubliceerd en door de mondialisering heel veel behoefte is aan goed opgeleide tolken en vertalers. Het Genootschap houdt daarom in september een evenement rondom taal.

Agenda van het evenement

Zowel leden als niet-leden kunnen deelnemen aan het programma.

28 augustus: workshop Teksten schrijven met Loesje;

4 september: bijeenkomst rond het thema Taal, Technologie en Kunstmatige Intelligentie (KI) met de directeur van het instituut voor de Nederlandse taal Frieda Steurs en andere professionals;

11 september: bijeenkomst met als thema Muziek en Taal onder leiding van zanger Jan Rot en tolk Nederlandse Gebarentaal Mirjam Stolk;

18 september: bijeenkomst met het thema Dynamiek in de Nederlandse taal met onder meer uitgever Van Dale woordenboeken Jaap Parqui.

2 oktober: bijeenkomst Taalnuances met vertaler, columnist, spreker en auteur Miet Ooms en directeur van het Instituut voor de Nederlandse taal Frieda Steurs. Op 2 oktober vindt ook de feestelijke afronding van het NGTV-jubileumprogramma plaats, opgeluisterd door een borrel en buffet. Voor meer informatie over het evenement en om in te schrijven, kijkt u hier.

Speeddaten in collegevorm voor MKB

Woensdag 17 november organiseert het NGTV een speeddate in collegevorm voor MKB-bedrijven die regelmatig vertalingen nodig hebben of een tolk inzetten. Met dit speedcollege wil het Genootschap het belang van goede vertalingen en tolken aantonen. De Vertaaldienst van de Europese Commissie en de Universiteit van Utrecht werken mee aan het Speedcollege.

Over het NGTV

Het Nederlands Genootschap Tolken en Vertalers zet zich in voor de bevordering van professionele en materiële belangen van tolken en vertalers in het algemeen en in het bijzonder voor haar leden. Ook bevordert het NGTV begrip van de taak van vertalers en tolken en versterkt het de (inter)nationale positie van vertalen en tolken. Voordelen van het lidmaatschap zijn informatievoorziening, delen van vakkennis onderling, samenwerken met andere taalprofessionals en het behartigen van de belangen. Bedrijven en organisaties die een NGTV-lid inhuren, kunnen rekenen op een betrokken inzet en hoge kwaliteit van de teksten en vertalingen van de tolken en vertalers.