Voor meer informatie bel: 085 0410 177 of stuur ons een email: [email protected]

U bent nu hier: Home / Gezondheidszorg en welzijnszorg / Anderhalve-meter-maatregel makkelijk na te leven met Novick coronapager

Anderhalve-meter-maatregel makkelijk na te leven met Novick coronapager

Sharing is caring

Soms is het best lastig om anderhalve meter afstand te houden met andere mensen. Novick lanceert daarom de coronapager, een draagbare afstandsmeter die met een licht- of geluidsignaal duidelijk maakt dat je minder dan anderhalve meter afstand van elkaar hebt. Dit lichtgewicht apparaatje werkt door middel van bluetooth.

 

Het is niet altijd vanzelfsprekend dat je anderhalve meter afstand houdt, omdat niemand continu bezig is met deze cruciale coronamaatregel. Het voelt ook wat ongemakkelijk om mensen te vragen of ze een stapje achteruit willen doen en afstand te houden. Dat maakt het voor bedrijven, (zorg)instellingen en evenementenorganisaties moeilijk om de anderhalvemetermaatschappij te waarborgen. De technologie van Novick biedt hiervoor uitkomst.

Afstand inschatten en naleven grote uitdaging

Productmanager Paulus Bakx zegt dat Novick een uitkomst is voor drukke en onoverzichtelijke locaties, zoals grote kantoren, beursgebouwen, productie-omgevingen, winkels en horeca. Bakx verwijst naar een onderzoek van GGD en RIVM waaruit blijkt dat maar liefst 66% last heeft van mensen die te dichtbij komen. “Het inschatten en bewust blijven van de afstand is en blijft een grote uitdaging. Ook op de werkvloer,” vertelt Bakx. “Dan is het wel zo fijn om niet de hele tijd zelf te hoeven opletten of je wel genoeg afstand houdt tot klanten, bezoekers en collega’s.”

Zorgpersoneel gebaat bij signaalfunctie

De signaalfunctie van de Novick maakt het voor mensen die zelf niet in staat zijn de coronamaatregelen bewust na te leven, mogelijk om toch anderhalve meter afstand te houden. De Novick geeft een signaal af binnen een range van 180 graden aan de voorzijde van de gebruiker, als iemand binnen de 1,5 meter komt. “Deze pager ondersteunt onze zorgmedewerkers bij de begeleiding van onze cliënten met een verstandelijke beperking,” laat een woordvoerder van Logeeropvang Villa Lalala weten. “Het signaal maakt de cliënten er eerder bewust van als zij de anderhalve meter overschrijden. Zo voelen cliënten een grotere verantwoordelijkheid en hoeven de medewerkers er niet steeds zelf aan te denken.”

Laagdrempelig en veilig

Kort na de lancering is de Novick door tientallen bedrijven gekocht, waarbij de ordergrootten uiteenlopen van enkele tientallen tot honderden stuks. “Het apparaat weegt slechts 35 gram en is zeer vriendelijk in gebruik: je hoeft de ‘wearable’ alleen maar om je nek te hangen en aan te zetten. Er zijn geen andere devices of applicaties nodig en de tool slaat geen gegevens op,” licht Paulus Bakx toe. “De Novick maakt het zo voor iedereen mogelijk om op een laagdrempelige manier rekening te houden met de afstand en zodoende veilig te werken. Het signaal stopt als de afstand weer anderhalve meter is. Doordat er een knoopcel wordt gebruikt, gaat de Novick bij dagelijks gebruik ongeveer twee tot drie maanden mee.

Beschikbaarheid en prijs

De Novick is verkrijgbaar in kleine en grote aantallen en kost € 19,90 ex btw en wordt geleverd met een lanyard of bevestigingsclip. De levertijd van de Novick is drie dagen.